×

Team Keuben Racing pakt ook in Halle het podium

Zondagochtend tijdens de tijdtraining wisten Justin en Dion tot 2 maal toe een snelle ronde neer te zetten. Dit resulteerde in een keurige 2e trainingstijd waardoor er weer een goede uitgangspositie voor de manche behaald was.

Helaas waren de starts vandaag minder, waardoor er beide manches vanuit het middenveld begonnen moest worden aan de wedstrijd. Desondanks wisten Justin en Dion zich goed naar voren te werken. In de 1e manche kwamen de heren van plek 8 al vrij snel op de 3e plek te rijden. Gecontroleerd werd deze manche uitgereden, omdat het gat richting de nummer 2 al veel te groot was geworden. Echter enkele minuten na het vallen van de finishvlag prijkte de naam van Justin en Dion toch op plek 2 in de officiële uitslag. Team Bax bleek terug gezet te zijn i.v.m. teveel decibel tijdens de geluidskeuring naar afloop van deze manche.

Zoals vermeld was de start van de 2e manche ook minder dan gehoopt. Hierdoor moesten Justin en Dion wederom aan een inhaalwedstrijd beginnen. Dit ging beide heren goed af, want al vrij snel reden de heren op plek 5 met aansluiting tot de 3e plek. Helaas ging het mis bij het passeren van een ander team, waardoor Justin en Dion beide even het zand in doken i.p.v. op de VMC-Zabel te blijven zitten. Teruggeworpen naar een 12e plek moesten Justin en Dion in de resterende 20 minuten laten zien wat ze in huis hadden. Met een strak tempo werden er diverse teams gepasseerd, en met nog 2 ronden te gaan waren Justin en Dion op plek 6 aangekomen. Team Brown/Horton reed enkele seconden voor hun op plek 5, maar in de laatste ronde wisten Justin en Dion deze plek alsnog te veroveren.

Een prima gereden manche leverde een 5e plek op, wetende dat er meer in had gezeten moesten ze zich melden bij de geluidskeuring. De keuring werd goed doorstaan waardoor plek 5 zeker was en Justin en Dion wederom als 3e op het ereschavot plaats konden nemen naast team Bax en team van Werven.

 

Copyright by Team Keuben Racing